Kjører du en elektrisk eller hybrid bil, har du kanskje lagt merke til at bremseklossene holder lenger enn på biler med fossilt drivstoff. Dette skyldes at bilen bremser for å regenerere strøm noe som fører til mindre slitasje på klosser og skiver.

Dette betyr imidlertid ikke at du kan overse bremsene dine, ettersom et godt bremseoppsett er helt avgjørende med tanke på bilens vekt. I Storbritannia er gjennomsnittsvekten på en bil med fossilt drivstoff 1300 kg, mens en elektrisk personbil vanligvis veier massive 1799 kg –
det er nesten et halvt tonn mer for bremsene å stoppe! Det betyr at elektriske biler faktisk trenger bedre bremser enn fossile drivstoffbiler.

Her er hvorfor: Avhengig av modell så slår ikke regenereringen seg på når batteriet er fullt / nær fulladet, så når du kjører og blir vant til at bilen din bremser opp forsiktig ved hjelp av regenerering, skjer ikke dette hvis systemet ikke er på. Et slikt system er heller ikke til nytte i en nødsituasjon og i de tilfellene du virkelig må stoppe raskt. I disse tilfellene trenger du GODE bremser, spesielt når du kjører en bil som i gjennomsnitt veier et halvt tonn mer enn tilsvarende bensinvarianter. Derfor har noen av de beste elbilene store bremseskiver og massive fire stemplede kalipere foran. Det er generelt akseptert at elbiler veier 20-30% mer enn biler med fossilt brensel hovedsakelig på grunn av batterivekt, så derfor trenger du 20-30% MER bremseeffekt for å stoppe med samme avstand.

Et godt bremsesystem er imidlertid bare så bra som bremseklossene du bruker. EBC Brakes er en pionér innen oppgraderte bremser og har vært involvert i motorsport og racing i over 30 år og anser seg selv som en global aktør og markedsleder. I service dele-bransjen de siste årene har kostnadene på bremseklosser gått ned til et nivå der det er om å gjøre å levere den billigste prisen, men du som forbruker har liten eller null kunnskap om forskjellen mellom bra og dårlig.

Ikke bare fiks bremsene dine, oppgrader dem! Det er en veldig rimelig måte å oppgradere bilens bremseffekt på, uansett hvilket bremsesystem du har.
Monter bremser av høy kvalitet!

100% produsert i Storbritannia, leverer EBC alt du trenger for å oppgradere bremsene dine. EBC leverer opp til 7 forskjellige legeringer skreddersydd for hvert kjøretøy og formål, og i alle tilfeller er friksjons nivået (bremseeffekt) til EBC R90 godkjent og oppfyller eller overskrider den opprinnelige standarden for bremseeffekt på alle kjøretøyer. Uansett hvilken bil du kjører og uansett hva som driver den er gode bremser en klok investering.