Man pleide å si at en bremsekloss som fungerer bra på gata, aldri kunne fungere på banen. EBC Brakes har bevist at denne teorien ikke lenger stemmer.

Ta for eksempel EBC’s nyeste Bluestuff legering, som utmerker seg både på vei og på bane. Bluestuff er en organisk banekloss med middels levetid ved banebruk, kjøres raskt inn og er god opp til +500°C. Det beste med det er det faktumet at de kan monteres hjemme, kjøres til banen og deretter kjøres hjem igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi anbefaler alltid at du sjekker bremseslitasjen nøye før du reiser fra en banen, og merk at dette ikke er en banekloss laget for lang levetid.
Andre klosser fra EBC Brakes som har lenger levetid er: 

EBC Brakes Racing RP-Series™ Pads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EBC Brakes Racing SR-Series™ Sintered Pads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du tenkt til å kjøre på bane, bør du vurdere å skaffe deg en EBC Brakes Track Pack som inneholder en rekke nyttige verktøy som hjelper deg med å overvåke bilens bremser. Pakken inneholder Racing bremsevæske, varmetestmaling for skiver og temperaturmåler for kalipere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Track Days og banekjøring er en påkjenning på bremsene. Kjører du en vanlig bil med fullt interiør, kanskje reservehjul osv. vil all vekt belaste bremsene dine og det blir raskt varmt. Blir de for varme kan det hende du må fjerne / skifte kaliper pakninger eller velge en bremsekloss som tåler høyere temperaturer.

Er du usikker på hvilke klosser som passer for din bil og ditt bruk, sjekk ut EBC Brakes «bremsevelger her!