Brian Consaul er en mann som godt kjenner til dilemmaene ved å eie en eksotisk superbil.

Han er den stolte eier av denne 2013 Grigio Telesto Lamborghini Gallardo LP560-4, og har lenge vært på utkikk etter en god løsning mot bremsestøv og skiver som
«slår seg». Løsningen ble EBC Brakes Redstuff med 2-delt fullt flytende skiver foran og bak. En fornøyd Brian deler sine tanker med egne ord under.

 

«Lamborghini og Audi R8 eiere har alltid hatt to valg når det gjelder oppgradering av bremser
Bruk noen hundre tusen kroner på OEM-Karbonkeramiske bremser, eller godta støy og bremsestøv fra støpejernskiver som
ikke er laget for å håndtere påkjenning ved konstant bruk.

OEM bremsene er myke, støver mye og slår seg fort, til og med ved moderat aggressiv kjøring eller lett banekjøring. På bare 70 000 km har jeg skiftet 7-8 sett med OEM skiver, inkludert sporadisk Trackday kjøring. OEM klossene støver ned mine spesiallagde felger, selv etter en kort kjøretur rundt nabolaget. Det er veldig frustrerende å måtte rengjøre felgene flere ganger om dagen.

Min historie med EBC går omtrent 12 år tilbake. Etter noen undersøkelser endte jeg opp med å kjøpe Redstuff bremseklosser som skal støve mindre, og dette var dagen som forandret livet mitt. De utallige håndklærne og timene jeg hadde brukt på å rengjøre felgene mine var umiddelbart borte, og eieropplevelsen min endret seg over natten. Jeg kunne nå kjøre i flere dager uten å måtte vaske bort det forferdelige bremsestøvet. Imidlertid satt jeg igjen med et annet problem, nemlig bremseskivene.

Dessverre er OEM Lamborghini bremseskivene tynne for å spare vekt, derav tåler de mindre. Det blir en svært kostbart affære når det koster nesten 2000 dollar
(18 000,- NOK) for et sett. Ingen så ut til å kunne tilby en løsning for Gallardo og R8, før EBC Brakes Racing utviklet sine 2-delt fullt flytende skiver. Etter å ha kontaktet EBC, var jeg heldig å få teamet til å sende meg det første settet som ankom USA, sammen med noen nye Redstuff bremseklosser. Jeg kunne nesten ikke vente med å få disse bremsene montert raskt nok!

Ved første øyekast er disse skivene et sant kunstverk; EBC har knekt koden ved å kombinere funksjon, stil og ytelse. Skivene er perfekt designet og i tråd med den perfeksjonen som bare britisk ingeniørfag kan. Skivene er slisset med akkurat riktig antall slisser som gir bilen et fantastisk kult utseende.

Min favorittdel er at disse er merket med «Suitable for track use» Selv om jeg bare er en helgekriger på fjellet og på banen, er det et faktum at EBC kvalifiserer disse til banebruk, noe som gir meg stor tillit til at jeg kan kjøre dem hardt. Jeg har nylig kjørt dem hardt under alle slags forhold og har ikke opplevd bremsestøv, kast, eller støy. Jeg har NULL klager.

 

Oppsummert er disse bremsene ikke bare et teknisk kunstverk, men også en drøm som løser et stort problem vi Gallardo og R8 eiere har hatt.»