I flere tiår har H&R vært en av verdens ledende produsenter av sportsunderstell innen motorsport. Fra FIA-World Rally Championship, Formula 1, GP2, DTM, German Rally Championship, Formula 2, Formula 3, Formula E og andre kjente mesterskap, har H&R vunnet over hele verden. H&R er derfor synonymt med seier i motorsport. Mange kjente team i den verdensomspennende motorsportbransjen stoler på kunnskapen til H&R’s spesialister og ingeniører fra det tyske Sauerland. H&R står for suksess innen motorsport. Siden alle team ikke har råd til å designe og tilpasse dyre komponenter, har H&R’s ingeniører designet en rekke standard motorsport Racing fjærer for dedikerte team. H&R tilbyr et bredt utvalg av fjærer som er tilgjengelig i forskjellige lengder og fjærrater.

 


 

Hovedfjærer og hjelpefjærer

Hovedfjærene er laget av ekstremt solid fjærstål. Dette fører til reduksjon av vekt og lengre fjærvandring for en gitt fjærspenning, i motsetning til konkurrerende fjærer laget av ordinært fjærstål. Hovedfjærene har en lineær karakteristikk, som avgjør hovedkarakteristikken av fjærspenningen ettersom den trykkes sammen. Ved bruk av passende dump stops, må man unngå maksimal fjærvandring.

Hjelpefjærne til H&R er konstruert i et spesielt trapesprofil som motstår langvarig stress. Hjelpefjærer kan enten øke rebound travel eller responsen i fjæroppsettet, avhengig om hjelpefjærene er sammenpresser eller fortsatt har mer potensiell vandring. For at hoved- og hjelpefjær skal harmonisere, er det fire forskjellige typer hjelpefærer tilgjenglig.

 

 

 

 


 

 

Formula 3 og Formula Student (SAE):

For de minste bilene har H&R utviklet en rekke fjærer med en innvendig diameter på 36 mm. Her også danner presis produksjon med lav toleranse grunnlaget for reproduserbar kjørestil.

Bruk av disse fjærene bidrar til redusert vekt og stor fjærvandring. En rekke hjelpefjærer kompletterer utvalget som tilbys.

 

 

 


Group-G-Springs

Dersom du kjører en gren der det ikke er lov med Coil over / hjelpefjærer, kan disse spesielle fjærene med OE-skål brukes.

Disse fjærene er designet for den spesifikke grenen du kjører. En kombinasjon av matchende racing eller Rally dempere med tanke på lengde og egenskaper anbefales.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


RSS Monotube Clubsport Coil Over kits

Den mest sporty versjonen av H&R monotube høydejusterbare coil overs er H&R Clubsport coil overs med Nürburgring oppsett. Et oppsett testet mellom vanlig street coil over kit og ekte racing, som kan brukes på bane er førstevalget for en ambisiøs sportslig sjåfør.

RSS Clubsport coil over-settene er designet for entusiaster som er villige til å avgi komfort mot de ultimate kjøreegenskapene. Dette er valget for deg som kjører Trackday og Clubsport. Disse settene er ikke for profesjonell racing og kommer delvis med TÜV-godkjenning.

 

 

 

 Monotube Race coil over kits

H&R race coil overs er kjent i racing over hele verden. Støtdempere av høy kvalitet og leveres sammen med spesialdesignede fjærer. Demperne er opp ned teknologi, og støtdempere er utstyrt med sfæriske lagre der det er mulig. Understellet produseres på bestilling, så leveringstiden kan variere og vil bli gitt på forespørsel. Skreddersydd understell, basert på H&R sin mal, er også mulig.

Rådgivning om arbeidsparametere, kostnad og leveringstid vil bli gitt på forespørsel.
Race coil overs er ikke TÜV-godkjent og kun designet for Motorsport bruk.
Dette understellet kan ikke brukes til vanlig veibruk.