Oppdatering fra Marius Naume – NM på Arctic Circle Raceway Mo i Rana

Etter en lang kjøretur på 100 mil og 14 timer kom vi hjem fra NM runden i Mo I Rana i går kveld. Vi dro opp sist søndag og brukte litt av tiden der opp på å rigge opp, roe ned kropp og sjel for så å kjøre treningsdag på tirsdag med Bike Port.
Dette er en bane som det er høy snitthastighet på så denne er ikke lik noen av de andre banene vi kjører på her i Norge. Det var godt å komme i gang og bygge opp mer og mer tempo utover dagen. Det startet bedre enn forventet og var raskt nede mot tidene jeg avsluttet på der i fjor.

Tirsdag var vi med på Photoshoot med fotograf Team Baggen. Det ble masse kjempe bra bilder, det var kjempe moro!

Onsdag kom siste mekanikeren opp med toget så når han var plukket opp satt vi gang med de siste forberedelsene med sykkelen til NM treningen torsdag.
Været der oppe kan by på mange utfordringer å det gjorde det helt klart denne gangen også. Treningen på torsdag skiftet været konstant og det gjorde det vanskelig med dekkvalg siden det ikke var vått nok til å kjøre med regndekk og ikke tørt nok for å kjøre på slicks, så vi måtte hoppe over to pass elles hadde jeg brent opp et sett med regndekk. Det ble litt endringer med å skifte fjøra på bakdemperen for å få sykkelen mer stabil og etter litt testing og justering begynte det å hjelpe på for å få god følelsen med sykkelen.

Fredag startet med kval 1, og igjen var ikke vær gudene helt med oss. Men det ble våtere så denne kvalen gikk på vått. Var litt tilbakeholden med at jeg ikke fått noe særlig tid med nye sykkelen på vått men vi hadde enda et kval til å gjøre det på.
Kval 2 litt senere på dagen hadde det tørket opp og endte med 7 startspor til begge løpene. Ikke helt fornøyd med det men da var det bare å brett opp armene til løpene.

Løp 1.. det hadde akkurat regnet og banen var ikke helt tør alle steder så igjen var det et vanskelig valg om hvilke dekk som skulle på. Det ble slicks som viste seg og være det rette.
Kom dårlig ut i starten og i runde 2 ble det rødflagg, så det ble en ny start. Da bestemte jeg meg for å få litt horn og det hjalp. Ny personlig beste tid tre ganger i løpet og ned over 1,5sek fra i fjor skal jeg være greit fornøyd med. Løpet endte med en 5 plass.

Lørdag startet med oppvarming på morgenen og da fikk jeg testet ut litt mer etter vi hadde justert mer på elektronikk og demper oppsett og følte oss klare for ny løp med enda høyere forventninger til meg selv. Løp 2 var rett rundt hjørnet og da begynte det å dryppe fra himmelen igjen.. denne gangen var det i vært fall ingen tvil det be regnløp. Jeg var skikkelig gira og synes det er moro å kjøre på regn. Med dekk fra Bridgestone så er ikke feste noe problem på vått! Starten gikk og ble liggende litt for lenge bak han foran meg så front feltet klarte å stikke før jeg kom meg forbi, også begynte visiret og dugge på høre side, så det var som å kjøre med lapp på øyet… hadde kjempe problemer med å se inn i høyre svinger og det skapte litt problemer. Igjen ble det ny personlig beste tid som var 5sek under tiden i fjor, som er ganske mye når det begynner å gå fort. På slutten av løpet tok jeg mer og mer innpå han som lå foran og kjørte 2sek raskere på runden men løpet begynte å bli tomt for runder så det endt med enda en 5plass i dette løpet også!

Alt i alt har det vært en knall bra helg med masse hodebry og delmålene ble nådd.

Nå er det to uker igjen til neste runde som er på Vålerbanen og vi skal være klar for å klemme til enda litt hardere med enda høyere målsettinger.

 

BNC Nordic ønsker Marius lykke til i neste NM Runde 19-21 august på Vålerbanen!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Team Baggen