BNC Nordic har signert avtale med PAGID Racing og er nå offisiell distributør av PAGID Racing og deres kvalitetsbremser i Norge.

Dette er en milepæl, og et kapittel som startet for mange år siden. Tilbake til da undertegnede startet i motorbransjen, først med MC på tidlig 90 tall, der bremser etter hvert ble fokusområde, og læringskurven var bratt. Deretter gjennom etableringen av Brakes Norge i juni 2000, da vi signerte agentavtale for EBC Brakes i Norge. Gjennom tiden frem til i dag har undertegnede ved siden av å bygge opp varemerket EBC Brakes i Norge, jobbet med varemerker som Brembo, Ferodo, sbs, og andre, der EBC Brakes og Brembo ble våre hovedmerker på brems.

I all den tid har det vært et ønske å fylle denne kvalitetspakken med et varemerke som PAGID Racing, for å bli en komplett og uslåelig aktør på bremser i Norge.

Nå 23 år etter oppstart, er vi endelig der! En milepæl i «Brakes Norge» historien, for selv om vi nå er BNC Nordic Distribution, er vi fortsatt tett på vårt «DNA» der alt startet for «BN» i BNC navnet, nemlig Brakes Norge og bremser for 23 år siden.

Vi kan med rette kalle oss størst og best på bremser i Norge nå som vi er offisiell distributør av PAGID Racing!

PAGID Racing startet opprinnelig produksjon av friksjonsmaterialer tilbake i 1953, den gang som PAG company. Men det var ikke før i 1987 at de etablerte bt Bremsen Technik GmbH. Og tok i bruk navnet PAGID Racing. Samme året startet samarbeidet og leveransene til Porsche 944 Turbo Cup, og PAGID ble raskt en ledende leverandør av kvalitetsbremser for Racing. PAGID Racing var først ute med fargemerking av bremseklosser, og allerede i 1988 hadde de et oversiktlig system der de ulike legeringene var fargemerket, gul, blå, rød osv. for å gjøre det enklere for Racing team, teknikere og førere å identifisere og skille på de ulike legeringene.

En variant som også etter hvert ble tatt i bruk av EBC Brakes når de sent på 90 tallet lanserte sine Greenstuff, Redstuff osv. en ubetinget suksess for begge merkene.

Fra slutten av 80 tallet, og starten for PAGID Racing, har det bare gått en vei, oppover, gjennom seier etter seier, i noen av verdens største og mest anerkjente Motorsportklasser.

Visste du forresten at PAGID produserer mer enn 90% av OE klosser for CC bremser? Joda det stemmer det, så om bilen kommer originalt med Carbon bremser og har behov for spesielle bremseklosser, ja så har vi det i standardutvalg, trackday og Racing, fra PAGID. RSC1, RSC2 og RSC3 heter denne serien, der RSC1 erstatter de originale klossene på bilen, som regel til en langt hyggeligere pris. Ønsker du å vite mer om PAGID Racing, eller generelt om hele bremseutvalget vi i BNC Nordic har til Sport, bane og Racing, så er det bare å kontakte oss. Vi kan levere oppgraderte bremser til de fleste formål til konkurransedyktig pris.

Se utvalget i vår nettbutikk her!

 

Jon Lindblad
Daglig Leder
BNC Nordic Distribution AS