EBC Brakes er konstant under utvikling og det siste året har det skjedd en rekke endringer. Yellowstuff som vi kjenner den er ikke lenger kategorisert som Trackday klosser, Bluestuff er ikke lenger kategorisert som Racing klosser og Greenstuff 6000 serien har endret navn. Her kan du lese mer om endringene.

 

 

 

 

 

 

 

Greenstuff 6000 serien, nå kalt Greenstuff Elite

Ble oppgradert i 2021 og har vært i distribusjon siden starten av 2022. Dette er EBC’s nye versjon for 4×4, lastebiler, jeep og SUV. Greenstuff Elite gir deg fordelen av lenger levetid og bedre pedalfølelse under våte, støvete og gjørmete forhold. Disse har ikke et typisk lavt støvnivå som den vanlige Greenstuff klossen, men et middels støvnivå. Lav skiveslitasje og suveren pedalrespons!

 

 

 

 


 

Yellowstuff R – For aktiv kjøring og bedre effekt

EBC Yellowstuff ble oppgradert i løpet av 2021, der EBC blant annet fjernet kobberinnhold, for å overholde miljøkrav, samt rekonstruerte legeringen og dets egenskaper. Yellowstuff er ikke lenger klassifisert som en Trackday kloss, men optimalisert for aktiv gatekjøring, med bedre effekt og levetid.

Ettersom den nye legeringen er laget for å ha lengre levetid, krever den også lengre innkjøringstid enn tidligere, og er ikke like godt egnet ved banebruk som den forrige legeringen. For gatebruk kjøres de naturlig inn ved normal bruk etter de første 200 kilometerne. På Tyske biler med GG-klassifiserte bremseklosser, er Yellowstuff blant de få ettermarkedsklossene som vil matche de originale Tyske Premium klossene. For deg som ønsker å nyte en dag på banen anbefaler vi at du velger EBC Bluestuff foran og bak!

Med de egenskapene til EBC Yellowstuff har er bruksområdet stort.
EBC Yellowstuff gir fordeler på raske gatebiler med mye hestekrefter
så vel som på lastebiler og SUV.

De er spesielt bra på biler som trekker tung last!

 

 

 


 

 

 

Bluestuff – Super Street og Trackday

EBC Bluestuff er en «Entry level» trackday bremsekloss med gode egenskaper også for gatebruk da de faktisk er R90 godkjent. På grunn av sine utmerkede egenskaper fra kaldt har disse raskt blitt en favoritt blant mange med Performance biler i USA. For deg som har erfaring med EBC’s anerkjente Yellowstuff legering har Bluestuff nå lignende friksjonsprofil, men med høyere friksjonskoeffisient over et større arbeidsområdet og føles omtrent som EBC Yellowstuff med en dobbelt espresso.

EBC Bluestuff har den ekstra fordelen av mye raskere innkjøring og suveren pedalmodulasjon. Når vi sier «Trackday» så ikke undervurder disse fantastiske bremseklossene!