Racing bremseklosser til motorsykkel fra EBC Brakes, GPFAX sinter bremseklosser er KUN for Racing på bane. GPFAX fra EBC Brakes består av et materiale med høyere friksjon og langt bedre bremseeffekt enn noe annet på markedet.


 

Racing
GPFAX Sinter fra EBC Brakes har så langt den høyeste kjente friksjonen med en måling på mellom 0,6 og 0,7, og gir en utrolig bremseeffekt. På grunn av dette er de uegnet for gatebruk med vanlige dekk. Null fading garanteres og stabiliteten i disse bremseklossene er perfekt, noe som gir deg høy selvtillit og et produkt som kan brukes over flere løp. Racing bremseklosser til motorsykkel, GPFAX Sinter er kun beregnet for bruk på bane, og det anbefales sterkt å unngå gatekjøring med disse bremseklossene da det kan være farlig. Med så høy friksjon er de ideelle for banekjøring med racing dekk eller slicks på preparerte asfaltoverflater. GPFAX er ikke ECE R 90-godkjent eller TÜV-testet, og bruk på motorveien er derfor ulovlig i mange land.

Egenskaper og fordeler
– Laget hos EBC Brakes i Ohio, USA

– Ekstremt høy friksjon
– Suveren evne til å tåle varme. Presterer jevnt løp etter løp
– Laget med SN-serie bakplatestål for å motstå «warping» og brinelling av overflater under tung belastning
– Ikke R90-gategodkjent eller TÜV-testet (et krav for det europeiske markedet)

Uttalelse om bruk ved banekjørig
Racing er en farlig sport, og EBC ønsker å informere alle brukere om at enhver ansvar og all risiko ved bruk av EBC-produkter for alle typer motorsport ligger utelukkende hos brukeren. EBC Brakes stiller ingen ansvar eller garanti for hendelser eller kostnader som oppstår ved banekjøring.

Forberedelse av bremseskivene før bruk av dette materialet
Mange bremseklosser inneholder karbonpartikler og noen ganger i høy prosentandel. Dette etterlater en grå hinne på bremseskivene. Dette MÅ fjernes ved hjelp av fint slipepapir eller det som kalles en «Scratch Pad» i USA. Pass på å unngå dype riper på skiven som kan forårsake lengre innkjøringstid. 

Innkjøring av de nye bremseklossene dine
Etter at du har montert bremseklossene, kjør sykkelen 2 runder veldig forsiktig å brems godt i forkant av der du ønsker å stoppe med hastigheter som ikke overstiger 130 km/t. Fortsett med ytterligere 2-3 runder, men med gradvis økende bremsekraft til du føler at bremseklossene er stabile og forutsigbare.

Innkjøring av slitte eller deformerte bremseskiver/skiver vil ta betydelig lengre tid.
Inspiser bremseklossene etter hvert løp for slitasje på HVER enkelt bremsekloss, og bytt ut når en hvilken som helst enkel bremsekloss er nede i 2,5 mm. eller når bremsehendelen blir myk.

Hensyn vedrørende bremsevæske
Gammel bremsevæske påvirker følelsen og responsen. De fleste bremsevæsker er basert på glykol, og over tid vil deres hygroskopiske natur medføre at de absorberer fuktighet, selv gjennom bremseslangene. Så rart som dette høres ut, skjer det faktisk, og væsken kan inneholde så mye som 12 % vann etter volum i de verste tilfellene.

Det er sterkt anbefalt å skifte bremsevæske hvert 6-8 løp som et minimum, med en væske med høyt våtkokepunkt som EBC BF307+ Racing. Bruk kun bremsevæske fra en forseglet beholder, aldri fra en bulkbeholder eller fat, da væsken i dette lagringsforholdet vil oppføre seg som gammelt, selv før du bruker det da det har absorbert vann siden den opprinnelig ble åpnet.

Bremseskiver for racing
EBC anbefaler enten sine X eller XC bremseskiver for banebruk. Disse er fullt flytende skiver som er laget 100% i Storbritannia med presisjonsfrest senter i aluminium, koblet sammen ved hjelp av rustfrie SD system square-sided drive buttons til tyske, valsede, varmebehandlede og tempererte bremseskiver. Dette gjør EBC-skivene til et robust og langvarig design som motstår sprekkdannelse og er fullt flytende for å sikre at de tåler varme som oppstår ved kjøring på bane.

Ønsker du hjelp til å finne det beste alternativet til ditt bruk og din sykkel? Ta kontakt med oss i dag for et uforpliktende tilbud. Har du allerede et artikkelnummer fra EBC Brakes som du ønsker å bestille, sjekke pris og eller tilgjengelighet på? Da kan du enkelt søke opp artikkelnummeret i søkefeltet i vår nettbutikk her!